Joonas Laurila

Joonas Laurila

Juoksuvalmentaja

Juokseminen on tunnetila

Juoksu on minulle elämäntapa. Olen juossut aina, mutta todenteolla kiinnostuin juoksusta, kun minulla diagnosoitiin syöpä noin 13 vuotta sitten. Valitsin amputaation sijaan useat leikkaukset ja seuraus oli se, että jouduin opettelemaan kävelyn uudestaan lähes nollasta. Vasen jalkateräni rakennettiin uudestaan, minkä takia kaikki liikkuminen tuotti ongelmia ensimmäiset vuodet. Tämä sytytti uudestaan kipinän juoksuun, juoksukenkiin ja etenkin juoksutekniikkaan, koska toisen jalkani toiminnallisuus ei ole enää normaalilla tasolla.

Juoksu on tunnetila, mitä voi hallita ja muokata. Se on keino rentoutua, purkaa turhautumista tai ylittää itsensä. Juoksuun liittyvän tunnetilan saavuttaminen ei kuitenkaan tapahdu vain juoksemalla vaan taustalla on kovaa työtä mahdollisimman taloudellisen tekniikan ja toiminnallisen kehon saavuttamiseksi ja oikeiden varusteiden löytämiseksi.

Nauti harjoittelusta

Juoksijana olen jotain puritaanin ja hedonistin väliltä. Uskon kovaan harjoitteluun, joka koostuu juoksuharjoittelun lisäksi tekniikkaharjoittelusta, lihaskunnosta sekä mentaalisesta harjoittelusta, mutta osaan myös nauttia kevyistä lenkeistä mahtavissa maastoissa.

Virheet ovat kasvattaneet minua juoksijana enemmän kuin onnistumiset ja tämä on myös olennainen osa valmennusfilosofiaani. Virheistä oppii ja siksi uskon, että kaikilla on mahdollisuus nauttia juoksusta oikeanlaisen harjoittelun kautta, oli tavoite mikä tahansa!

Kysy juoksusta Joonakselta ›


Ota yhteyttä

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Tavoitteesi/toiveesi


This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!